Tooltip en You Tube voorbeeld

Via You Tube kunnen filmpjes op de webpagina getoond worden. Door de video via you tube te presenteren, is het relatief eenvoudig om een video in een pagina in te sluiten.

Als eerste moet er een eigen You Tube account worden aangemaakt. Deze is tegenwoordig geïntegreerd in 1 Google Account . Daarna kun je inloggen bij Google en ga dan naar You Tube.
Via het You Tube dashboard kunnen er instellingen voor de eigen You Tube pagina gedaan worden. Zoals categoriseren van de videos en pagina weergave. Via de knop Upload (zie screenshot dashboard) komt men op de uploadpagina . Hiermee wordt de video aan de eigen pagina toegevoegd. Instellingen voor de weergave van de video kunnen na/tijdens het uploaden van de video worden gedaan. Let dan ook op de reclame instellingen of het tonen van gelijksoortige videos. Het is beter om voor eigen gebruik op de website dit soort instellingen uit te zetten.Tooltips

Met een tooltip wordt er bij links of een tekst, door middel van een mouse-over, een tekst of afbeelding getoond. Met de javascript library (bijvoorbeeld jQuery) kunnen "plugins" toegepast worden. Er zijn veel gratis plugins te vinden. Zoek maar eens op free jQuery plugins of jQuery Sliders op het internet. Zo gebruik ik hier een variatie op een tooltip maar dan met de opmaaktaal CSS. Hierboven een kleine uitleg met tooltips, over het gebruik en aanleveren van YouTube videos.
Webmaster Links
Developer Links
Inspirerende websites
Bijzondere websites
SEO informatie links
Mijn foto’s