´╗┐

Wat valt nog op of heeft iets bijzonders?

Dat is voor iedereen verschillend. Afhankelijk van je interesses en welke stijl jou aanspreekt. Bovendien speelt het onderwerp ook mee. Afhankelijk van het doel waarnaar je zoekt, is de beleving van belang en die moet wel kloppen met het doel. Is de site gemaakt met als doel naamsbekendheid, dan heb je een grotere vrijheid dan een site waar verkoop voorop staat.

Alle marketing regels gooi ik nu even overboord. Ik ken een aantal sites, die heel verschillende doelen en verrassende belevingen hebben. Even weg van de miljoenen Bootstrap/Wordpress sites. Daar is niks mis mee, maar in de basis lijkt allemaal zo op elkaar.

Nu even een afleiding, even ontspannen. Sites waarvan het doel me erg aanspreekt, mooi vormgegeven, of gewoon een bijzondere website. Hier heb ik een top 5 van sites waarvan ik dacht en nog steeds denk, WOW dat is bijzonder!

Bijzondere websites

Zoomquilt
The infinitely zooming image: een project met kunst en een oneindige inzoomende afbeelding. Deze site zag ik zo’n 15 jaar geleden voor het eerst en nog steeds vind ik het een zeer bijzondere website. Nu zijn er op de site totaal 3 van deze afbeeldingen (projecten) te zien.
Longshot Features
Arthouse Cult Production Company website. Zwart & witte site met horizontale scrolling parallax weergave. Intrigerend, film & cultuur.
SBS - Missing
Interactief verhaal over een meisje wat vermist raakt in Australi├ź - The true story of an abducted schoolgirl and the Pitjantjatjara trackers who searched for her. - Het verhaal wordt in hoofdstukken verteld. WebGL, canvas en parallax effecten.
Akinator
Een virtuele geest uit de lamp, die kan raden wie jij in gedachten hebt. Drie keer gespeeld, drie keer raadde Akinator het goed. Hoe dan? Bijzonder!
Ocearch - Sealife tracker
Via satellieten worden getagde dieren gevolgd. Bijzondere visualisatie. Dieren: Alligators, dolfijnen, zeehonden, haaien, zeeschildpadden en walvissen.
Webmaster Links
Developer Links
Inspirerende websites
Bijzondere websites
SEO informatie links
Mijn foto’s